Інтернаціоналізація ОП

Завідувачка кафедрою товарознавства, біотехнології, експертизи та митної справи Габріелла Бірта взяла участь у 3nd international Staff Week at University of Lomza (Університет Ломжи, Польща) в рамках мобільності програми Erasmus+ з 10 червня по 14 червня 2024 року.





Викладачі кафедри брали участь у Комплексній програмі розвитку малого та середнього підприємництва в Полтавській області на 2017– 2020 роки «Трансформація діючого молодіжного бізнес-центру на базі Полтавського університету економіки і торгівлі».
Викладачами кафедри розроблено практичний посібник з впровадження системи НАССР для операторів ринку харчових продуктів у рамках Комплексної програми «Бізнес-Влада-Наука як взаємодія для результату» за підтримки Департаменту економіки і інвестицій Полтавської міської ради Ткаченко А.С., Горячова О.О., Басова Ю.О., Губа Л.М.).
Викладачі кафедри брали участь у проектах
- «EU4Business» у співпраці з Радою молодих вчених м. Суми та за сприяння Європейського банку реконструкції та розвитку;
- «Курс на незалежність» (організований у партнерстві з агропромхолдингом «Astarta-Kyiv» за сприяння уряду Німеччини та Дія. Бізнес) (Ткаченко А.С.);
- «Крафтове виробництво Полтавщини: стан та перспективи розвитку» в межах підтримки ініціативи ЄС «EU4Business» (Ткаченко А.С.);
- «Розширення підприємницької діяльності та розвиток експортного потенціалу МСП» (у партнерстві з міжнародною програмою співпраці «EU4Business»: конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП за фінансування Європейського Союзу й уряду Німеччини) Ткаченко А.С., Горячова О.О.);
- «School Chefs training hubs development» (у межах стратегії реформи шкільного харчування, ініційованої Офісом першої леді за підтримки Швейцарії через Швейцарську агенцію розвитку та співробітництва) (Ткаченко А.С., Горячова О.О.);
- «Актуальні питання реформи шкільного харчування» (у межах цільової Регіональної програми «Дітям Полтавщини – якісне харчування» на 2021–2024 роки);
- «Європейські вимоги безпечності харчових продуктів: від ферми до виделки» за підтримки Ради ЄС. Результати дисертаційної роботи використовуються в освітній діяльності науково-тренінгової лабораторії «Школа НАССР».
Наукові результати дослідження системи управління безпечністю харчових продуктів упроваджено в проєкті «Вивчення європейського досвіду впровадження системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР)» 621189-EPP-1-2020-1-UA-EPPJMO-MODULE, що фінансується Європейським Союзом у межах програми Erasmus+ Jean Monnet (Ткаченко А.С., Горячова О.О., Басова Ю.О., Губа Л.М.).
Досвід кредитної мобільності:
- Бірта Г.О. – кредитна мобільність за програмою Erasmus+ в університеті прикладних наук м. Ломжа (Польща, 2024 р.).
- Ткаченко А.С. – кредитна мобільність за програмою Erasmus+ Еллінський середземноморський університет (Кріт, Греція, 2024 р.); Утенівська колегія прикладних наук (Литва, 2023 рік); Люблянська бізнес школа (Словенія, 2022 рік); університет Сапієнца (Рим, Італія, 2020 рік); університет харчових технологій м. Фоджі (Італія, 2018 рік, 2021 рік).
- Горячова О.О. – кредитна мобільність за програмою Erasmus+ в університеті Утенівська колегія прикладних наук (Литва, 2023 рік).
